Нова масова стрелба в САЩ, има убити

11:40, 06 юни 22 / Свят 25 2090 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Поредни случаи на масова стрелба в Съединените щати. Загинали и ранени има във Филаделфия и Чатанога.

Трима души загинаха, а 14 бяха ранени при стрелба в американския щат Тенеси. От полицията съобщиха, че стрелците са били поне двама, но задържани все още няма.

Нападателите са успели да избягат с автомобили. Инцидентът стана само часове след стрелба във Филаделфия, при която бяха убити трима души, а 12 са пострадали, пише БНТ.

Отново стрелба в САЩ

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис заяви, че страната е обхваната от епидемия на омразата“. Стрелбата в Тенеси е поредният инцидент за последните седмици. 21 души загинаха при атака в училище в Тексас. Преди това нападение имаше и в супермаркет в щата Ню Йорк. Тогава 18-годишен младеж уби 10 души, предимно чернокожи.

По данни на неправителствени организации от началото на годината досега е имало поне 240 масови стрелби в Съединените щати.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама