Кошлуков връща награда и дарява парите от нея на журналисти

12:01, 06 юни 22 25 1194 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви, че връща наградата си за телевизионна журналистика „Свети Влас“. Паричната ѝ стойност е 15 000 лв., които той ще подари на БНТ и на журналистите Александър Марков и Аделина Радева.

Сашо Марков беше първият български журналист, който отрази началото на руската атака в Украйна. България разбра от БНТ, че е започнала война. Репортажите му, в екип с Владимир Богдански и Робърт Вецов, бяха излъчени над 540 пъти от 75 европейски и световни медии. Той не получи награда на „Св. Влас“, написа Кошлуков във Facebook.

Аделина Радева, с подкрепата на колегите от новините и публицистиката, проведе единствения телевизионен диспут между кандидатите за президент в България. Около един милион зрители го гледаха в ефир и близо 500 000 в интернет. Тя не получи награда също“, коментира той.

Загубата не е тяхна, а на журито. Жалко и срамно е това, което те демонстрират“, посочи генералният директор на БНТ.

Кошлуков е първият носител на голямата награда на Св. Влас. „Искам да кажа, че я връщам. А парите, които получих с наградата, 15 000 лв., ще подаря на БНТ. И ще наградим с тях истинските журналисти. Защото наградата я получих за компетентността на моите предавания тогава, както и за обективност в изострена медийна ситуация, по думите на журито. И трябва да съм компетентен и обективен и днес“, заяви той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама