Слънцето отново се показва

07:00, 07 юни 22 25 1262 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Слънчев вторник. След обяд, главно над Източна България и планинските райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София около 24°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В сряда и четвъртък повече слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки, на повече места в Западна и Централна България. Във вторник вятърът ще остане от североизток, слаб, по морския бряг до умерен, в сряда ще се ориентира от изток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималните ще са между 23° и 28°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама