В Доминикана застреляха министър в кабинета му

08:41, 07 юни 22 / Свят 25 1366 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера беше застрелян в кабинета си, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите.

Той е бил убит от свой приятел от детинство, който вече е задържан. Мотивите му засега не са известни, посочва „Ройтерс“.

Източници, близки до разследването, идентифицираха убиеца като Мигел Крус, съобщи „Франс прес“. Бизнесмен, той бил в конфликт с министъра на околната среда заради политиката му.

Пред журналисти служители на министерството казаха, че са чули поне седем изстрела откъм вътрешността на сградата. Малко след това на място пристигнали полицейски части.

Баща на Мера, по професия адвокат, е покойният бивш президент на Доминиканската република в периода 1982-1986 г. Салвадор Хорхе Бланко. Синът на убития министър, Орландо Хорхе Вийегас, понастоящем е депутат. 55-годишният Мера има две деца. Той бе министър на околната среда на карибската страна от август 2020 г.

В интервю от март Мера каза, че за по-малко от две години на поста е завел в съда около 2300 сигнала, по-конкретно за нарушаване на екологични разрешителни и за незаконна сеч, отбелязва АФП, цитирана от БТА. 

След като убил министъра, бизнесменът отишъл в църква и се изповядал пред свещеник. 56-годишният Крус се предал, след като полицаите му обещали, че няма да го застрелят, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на властите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама