Бориславова: Все още имаме възможност да стъпваме напред

20:27, 08 юни 22 / Политика 25 1527 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Началникът на кабинета „Петков Лена Бориславова посочи, че не е чула причини от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов защо изтегля министрите си от правителството. 

„Има такъв народ“ излиза от коалицията

Това, което чух от Гроздан Караджов и Тошко Йорданов - беше пари, пари, пари. Искаме пари. Това, което ни е казано за Гроздан Караджов е, че е един посредник“, изтъкна тя в интервю за Нова телевизия. Същото твърдение по-рано изказа и премиерът Кирил Петков. Той отбеляза, че са му казали (без да назовава за кого точно става въпрос), че ако има проблем с Гроздан Караджов, има проблем директно със Слави Трифонов, защото Караджов бил просто един брокер.

Бориславова подчерта, че от „Продължаваме промяната“ вярват, че могат да бъдат намерени 12 принципни депутати в Народното събрание, които да подкрепят правителство на малцинството.  

„Демократична България“ и БСП ще подкрепят правителство на малцинството

„Ние се обявяваме против корупцията и разходването на държавен ресурс без отчетност и за нас това е водещото начало. Всеки, който иска да стане част от правителството или да остане в него, трябва да застане зад тази принципна позиция с действия. Някои министри от ИТН не са готови да отстояват тези принципи“, каза тя.

Началникът на кабинета обясни, че ще бъде разпространена информация как се разходват 9 милиарда и ще се види, че това е ставало абсолютно прозрачно с постановление на Министерския съвет.  

Петков: Готови сме за правителство на малцинството

Бориславова обясни, че кабинетът ще подаде оставка, когато бъдат принудени да направят компромис, на който не са склонни и не могат да движат реформите, които са обещали.Все още имаме възможност да стъпваме напред“, е нейното мнение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:02, 08 юни 22

Учиндолският чалгар днес си показа зависимостите от мафията рогца. Много прост, много дрогиран и много болен "политик" . Този некадърник провали два парламента под диктовката на мафията, сега иска и това правителство. Но няма да му се получи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама