Президентът: Политическата криза е факт

10:06, 10 юни 22 / Политика 25 1357 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Парламентарно представените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление. Това каза президентът Румен Радев в коментар на политическата ситуация в страната, след оттеглянето на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция.

Политическата криза е факт, но за разлика от предишните кризи тази се разгръща в условията на прогресираща инфлация, на социална, икономическа и продоволствена криза, породена от войната в Украйна“, посочи президентът, цитиран от БТА.

ИТН поиска нов кабинет в рамките на този парламент

Държавният глава заяви, че докато партиите търсят формирането на управленско мнозинство, кабинетът трябва да осигури социалните плащания и подкрепата за бизнеса, да отстои ветото за Република Северна Македония в съответствие с рамката, приета на Консултативния съвет за национална сигурност, и да осигури функционирането на държавата.

Президентът Румен Радев участва в международния форум „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“ в София.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 АнонименЕлена 10:38, 10 юни 22

Радев ти си престъпник

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама