Кирил Петков се опитал да убеди депутат от ИТН да се отцепи

11:03, 10 юни 22 / Политика 25 1550 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Премиерът Кирил Петков е опитал да убеди депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) да се отцепи от парламентарната група и да подкрепи неговото правителство, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева. Тя посочи и името на депутата, с когото Петков е разговарял - това е Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия.

Пред журналисти Симеонов разказа, че поканата за среща е дошла лично от премиера и се е провела снощи. „Имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо, напълно съм откровен – нито постове, нито пари или всякакви такива работи, просто си поговорихме и ми каза, че ако мога да си преосмисля позицията, за да не хвърляме страната в хаос и т.н. Цялостно ми каза, че нещата не може да продължават така. Срещнахме се близо до БНР мисля, не знам коя точно сграда беше, но не, не в заведение, в някаква негова лаборатория, или нещо такова“.

Информацията за разговора на премиера Петков с депутата Симеонов в търсене на подкрепа за актуализацията на бюджета и законодателните предложения на „Продължаваме промяната“ предизвика остри реакции в Народното събрание.

Петков: Готови сме за правителство на малцинството

Заместник-председателят на парламента Ива Митева посочи: „Снощи късно му се е обаждал премиера, за да го убеждава в посока да поддържа правителството и кабинета и да гласува за бюджета. Чухме премиера още онзи ден да говори за 12 депутати, явно той в момента ги търси. Ако това е моралът за който той говори, ако това е борбата с корупцията, поздравявам го. Това, което виждам като закон, внесен вчера – показно как закони не се пишат“.

По думите на Ива Митева засега няма информация дали са провеждани срещи и разговори с други народни представители от „Има такъв народ“. 

Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обаче, твърди, че Петков е говорил с най-малко четирима техни депутати, предаде БНР. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 11:24, 10 юни 22

Продължават лъжите на итн.Предателите така прават.

2 Анонимен 11:26, 10 юни 22

Неможел даси спомни в коя зграда.Малоумнико лъжеш.

3 Анонимен 11:27, 10 юни 22

Неможел даси спомни в коя зграда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама