ПП: Не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети

13:20, 10 юни 22 / Политика 25 1217 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Разбирам реториката, тя не идва от нашата парламентарна група. Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети за управление. Това каза председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров пред журналисти.

„Това, което искам ясно да заявя е, че ние казахме, че пред държавата в момента има няколко основни приоритети и ние имаме цели, които трябва да постигнем в този парламент. Те са на първо място приемането на актуализацията на бюджета, подпомагането на гражданите, на семействата, на работещите родители, на пенсионерите. Приоритет номер две - приемане на промените в закона за енергетиката, за да може бизнесът да получи своето облекчение за увеличената цената на тока. Приоритет номер три - продължава да бъде КПКОНПИ, както знаете вчера внесохме вече законопроекта, борбата с корупцията. И не на последно място – не трябва да забравяме, че до края на годината трябва да се приемат 22 закона, които да подсигурят получаването на 6 млрд. лева по Плана за възстановяване и устойчивост“, изтъкна Андрей Гюров.

Кирил Петков се опитал да убеди депутат от ИТН да се отцепи

Той посочи, че това са приоритети, които са важни за държавата. „И ние затова казахме много ясно това не може да се случи, ако в парламента няма мнозинство и затова всеки един депутат, независимо от коя парламента група трябва да се обърне вътре към себе си, към своя морален компас и да каже, кои са важните неща за държавата и дали може да ги постави над личните интереси и партийните интереси”, каза той, цитиран от БГНЕ.

„Всеки депутат, независимо от коя парламентарна група, види, че това са приоритети, в които може да се припознае, е добре дошъл да осигури мнозинството в този парламент точно за постигането на тези цели, които обясних. Така че мисля, че наистина сме в етап, в който всеки трябва да се определи и да каже дали е част от статуквото и бившия модел, който ние се опитваме да премахнем или е за това България да има просперитет да вървим към по-нормална, по-правова държава", призовава Гюров. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама