Не прибирайте чадърите: Остава облачно и дъждовно

07:00, 12 юни 22 25 1265 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще се задържи предимно облачно. На много места ще има валежи в отделни райони интензивни и с гръмотевици. По-значителни количества ще има на места в Северна и Източна България. Ще духа слаб до умерен, в източните райони временно силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София 21-22°.

Враца обяви частично бедствено положение заради пороите

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес в 17 области в страната. Това са: Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Търговище, Габрово, Ловеч, София-област, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Смолян, Хасково и Кърджали. Там се очаква количествата за денонощието да достигнато до 25-35 мм. 

Снимка: НИМХ

Над Черноморието ще има значителна облачност, на много места с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.                   

През първите дни от новата седмица все още ще има валежи, но ще са на по-малко места и по-слаби. В понеделник главно в северните и планинските райони, а във вторник в Южна и Източна България. Вятърът ще остане със северна компонента. Температурите ще се повишат слабо и максималните във вторник ще са между 25° и 30°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама