България загуби от световния шампион в Лигата на нациите по волейбол

11:50, 12 юни 22 / Спорт 25 1642 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

България претърпя трета поредна загуба във волейболната Лига на нациите (VNL), която се оказа и най-тежката за тима ни от началото на новия сезон в глобалния комерсиален турнир на международната федерация (FIVB). В предпоследната си среща от първата седмица в Отава (Кан) селекцията на Николай Желязков бе разгромена с 0:3 (-19, -19, -23) от световния шампион Полша.

Старши-треньорът заложи на експериментален състав с разпределител Добромир Димитров, диагонал Денис Карягин, посрещачи Аспарух Аспарухов и Светослав Иванов и центрове Стефан Чавдаров и Николай Колев с либеро Мартин Иванов.

След тежко загубения първи гейм в игра започнаха да се появяват и голяма част от титулярите начело с плеймейкъра и капитан Георги Сеганов. На полето излязоха още Александър Николов, Радослав Парапунов, Алекс Грозданов и Мартин Атанасов.

Блокировачът Колев стана най-резултатен в тима ни с 13 т. (4 блока), а влезлите от пейката Николов (1 блок) и Парапунов се включиха съответно с 9 т. и 6 т.

В топреализатор на изключително подмладения състав на „дружина полска“ се превърна Мачей Музай с 13 т. (1 блок), а още двама допринесоха с двуцифрен актив - Бартош Кволек с 12 т. (2 аса) и Бартоломей Липински с 11 т. (1 ас).

След като в първите си два мача допуснаха поражения с 1:3 срещу Сърбия и 2:3 срещу Германия, волейболистите ни имат 1 т. (0-3) и заемат 13-а позиция от 16 отбора в класирането. Зад нас са само три тима без спечелена точка - Китай, Австралия и Канада.

Именно „кленовите листа“ са следващият съперник на националите ни и последна надежда за успех в откриващия минитурнир от VNL. Домакините са единственият отбор, който досега няма спечелен нито един гейм. Тази вечер, в полунощ наше време, се очаква двубоят България - Канада, пише „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама