Борисов с пореден апокалиптичен сценарий за бъдещето на страната

15:35, 12 юни 22 / Политика 25 1278 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Лидерът на бившите управляващи от ГЕРБ Бойко Борисов обяви държавата за счупена, а най-добрата актуализация на бюджета била оставката на правителството. Това стана по време на поредната му уикенд обиколка и среща с активите на ГЕРБ в страната. Този път той събра съпартийците си от Велико Търново в малка соц сграда. Те го посрещнаха възтржено, а лидерът на ГЕРБ отново начерта апокалиптичен сценарий за бъдещето на страната. 

В познатия си стил на говорене, Борисов не пропусна да изтъкне и как ако партията му била на власт сега, нищо от случващото се нямало да стане и нямало да сме в това положение. В същото време той посочи, че „въобще нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление вече“. Думите му, обаче, не звучат съвсем убедително, защото малко след това добави, че днес бихме могли да оправим доста, но утре вече няма да може да оправим нищо“, визирайки актуализацията на бюджета, която ако приемем, той гарантирал, че няма да има следваща година“ и 2024 щяла да е крах. Според бившия премиер актуализацията на бюджета гарантирала липсата на пари за каквото и да е в държавата – саниране, за докторите, за учителите, за МВР. Те искат да си купят една голяма група от хора и да отидат на избори“, смята Борисов.

Знаете ли къде са машините за гласуване? Така ни измамиха всички. Аз съм „за“ смесения закон - който иска с машини, който иска с хартиени бюлетини. Това е демокрацията. Коалицията ни със СДС работи добре и ще продължава да работи добре. Надявам се, че ще успеем да убедим, че смесеният вот ще даде по-голяма представителност и възможност на повече хора да гласуват“, подчерта още бившият премиер.

Припомняме, че само преди броени дни депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев публикува части от електронно писмо на Цветомир Паунов – организационен секретар на ГЕРБ, към областните координатори на партията. В него се съдържа молба към партийците да подпомогнат подписка за връщането на хартиените бюлетини. Има и таблица, в която са определени квоти с подписи за различните области на страната – 5500 за София-град, 3000 за Варна, 4000 за Бургас, общо 50 000 за цялата страна. Паунов призовава акцията да се проведе с „организираност и дискретност“.

Лидерът на ГЕРБ стигна и по-далеч в изказванията си, като обеща, ако бюджет 2022 бъде актуализиран, да излезе и да каже на партийците си да се спасяват който, както намери за добре. „Година и половина е пустош – една къщичка за птички няма. Това и 30 години преди нас го нямаше“, каза още Борисов, цитиран от „Мediapool“.

Дончев: Дошъл е моментът за вот на недоверие

В същото време вчера депутатът от ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев обяви, че е дошъл моментът за вот на недоверие и намекна, че от партията може да го инициират, но след гласуването на актуализацията на бюджета. Коментарът му идва броени дни, след като от ГЕРБ обявиха, че няма да искат вот на недоверие, но посъветваха Кирил Петков да поиска вот на доверие. Междувременно от партията нееднократно обявиха, че се готвят за избори, макар лидерът им да казва, че не иска да управлява вече страната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:06, 12 юни 22

Не че не иска да управлява а знае че няма да бъде избран

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама