Депутат получил обаждане да внимава какво говори по телевизиите

09:00, 13 юни 22 / Политика 25 1592 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Получих обаждане да внимавам какво говоря по телевизиите, след като казах, че е предложен два пъти подкуп на директора на БАБХ. Това заяви пред bTV зам.-председателят на Комисията по земеделието в НС и депутат от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков след разкрита схема за подкупи на „Капитан Андреево“.

На 23 май в интервю той заяви, че „фирма, избрана по неясен начин от министъра на земеделието през 2012 г., е осъществявала три дейности, които са свързани със санитарния контрол на границите“. Самият шеф на БАБХ пък съобщи, че му е бил предложен подкуп в началото на годината.

Изтече запис за предлаган подкуп за контрола на „Капитан Андреево“

Костурков обясни, че негов колега е получил и директна заплаха за живота си. След обаждането към него пък съпругата му в Пловдив забелязала, че всеки ден дрон за 15 минути остава пред къщата им.

Междувременно пред Нова телевизия друг депутат от управляващите - Константин Бачийски, заяви, че е бил заплашван от няколко места.

„Покрай работата ми като общественик последните 10 години, редовно съм получавал заплахи. Сега едната от заплахите беше, че много млади хора получават сърдечен удар. Другата беше да се замисля колко млади хора изчезвали, когато са неудобни”, заяви Бачийски.

Съмненията са, че заплахите са отправяни заради фитосанитарния контрол на „Капитан Андреево”. Бачийски обясни, че заплахи са получили няколко души - Иван Христанов, шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов и няколко народни представители.

Според Бачийски заплахите са отправяни „от хората, които от 10 години са владели трафика на „Капитан Андреево”. „Това кранче вече е запушено. Това е една от схемите, заради които мафията е готова да събори държавата. Затварянето на тези кранчета е една от основните причини за разклащането на тези кранчета”, заяви Бачийски.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама