„Мафията проби в ИТН“: Радостин Василев и депутати свалиха доверието си от Слави Трифонов

18:23, 13 юни 22 / Политика 25 2485 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Спортният министър в оставка Радостин Василев и петима депутати напускат „Има такъв народ“. Това стана ясно часове, след като лидерът Слави Трифонов обяви, че очаква част от депутатите му да се отцепят и да подкрепят Кирил Петков, „купени с пари и постове“.

„Подадох своята оставка като министър и не мога повече - свалям доверието си от Слави Трифонов. Не съм вярвал, че ще изрека тези думи. България ми е по-важна от задкулисните лица, които владеят нашия лидер. Ще напусна ИТН с огромна тъга, защото в последните 2 г. вложих цялата си енергия, сила, воля и значителни средства за да изграждам структурите на тази партия. Мафията проби в ИТН“обяви спортният министър в оставка Радостин Василев, който е сред учредителите на партията.

Освен него партията напускат още проф.Николай РадуловИво Атанасов, инж. Георги Георгиев, Деян Петков - общинският координатор на Плевен и Светлин Стоянов, областен координатор на Русе. По думите на Василев обаче отцепилите се депутати няма да се присъединят към никого.

Слави Трифонов излъга 

„Надеждите на много българи от последните две години най-вероятно ще останат нереализирани. За съжаление обаче поведението на г-н Трифонов като едноличен собственик на партията, което самоизчегърта партията, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата“, заяви Радостин Василев.

Министърът в оставка уличи Слави Трифонов в лъжа. По думите му решението за изтегляне на министрите на ИТН не е координирано с абсолютно никого. „Той вчера два пъти излъга, че това нещо е споделяно с парламентарната група. Аз самият бях информиран, че ще бъда изтеглен, половин час преди неговото изявление. Не съм виждал г-н Трифонов, откакто станах министър. Някои от нас не са го виждали от повече от година“, посочи той.

ИТН не е парламентарен, а бизнес проект

Принципите на ИТН не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов, обяви Радостин Василев. „Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. При всичките ни срещи с него все повече в мен се задълбочаваше усещането, че това не е парламентарен, а бизнес проект. Това е било заложено още от самото начало”, посочи той по адрес на „Има такъв народ“.

Да минем на детектор на лъжата

„За огромно съжаление най-вероятно задкулисието проби при нас...“, каза той и посочи, че сега отцепниците ще бъдат обявени за предатели или за купени депутати.

Василев призова да бъде публично подложен на детектор на лъжата за това дали му е предлагано нещо в замяна на напускането на партията. „Не мога повече да бъда от тази структура заради лидера на партията и неговия кръг от хора. Не съм си позволил да открадна и едно захарче от някого през последните 6 месеца. Не съм искал нищо, продължавам да бъда себе си, мога да бъда тормозен и тероризиран, но не мога да бъда купен от никого“, обяви той.

Министърът в оставка призова на такъв да се подложи и Тошко Йорданов дали защитава интереси, свързани с интереси в МРРБ.

Правителство ще има, докато Гроздан Караджов е министър

Той каза, че ИТН пази интереси, свързани с регионалното министерството. По думите му дори имало шега, че правителство ще има, докато Гроздан Караджов е министър. Според него той е поставен незнайно как в кабинета- на негово място е трябвало да застане Георги Георгиев, човекът в ИТН който се намивал с разкриването на ин хаус поръчки.

Темата със Северна Македония е измислена

Според него темата със Северна Македония е „абсолютно измислена причина, използвана за повод“. „Причината е друга. Причината е, че не могат да се реализират някакви финансови проекти някъде. Петков започна да говори така, че РСМ наистина да не е проблем“, заяви Василев. 

„Сигурен съм, че Трифонов не е жаден за власт - той е бизнесмен“, категоричен бе министърът на младежта и спорта в оставка.

Василев е категоричен, че други депутати от ИТН ги подкрепят, но всички са подложени на голям натиск. По думите му такъв е имало и към него.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама