ИТН отвръща на удара: Извади запис с Радостин Василев

19:44, 13 юни 22 / Политика 25 2174 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

 

Час след като министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и 5 депутати от „Има такъв народ“ свалиха доверието си от Слави Трифонов и обявиха, че напускат партията от ИТН отвърнаха на удара.

Няма да ставаме ПП, няма да ги подкрепяме

На извънредна пресконференция председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов пусна аудиозапис, за който твърди, че е разговор между Радостин Василев и депутата от ИТН Христина Иванова. На записа се чува как мъжът на телефона приканва жената да напусне парламентарната група на ИТН. Тя отказва и тогава мъжът от записа каза, че ще „прати хора, които да вземат молбата й за напускане на парламента“. По време на разговора мъжът обяснява още: „Няма да ставаме ПП, няма да ги подкрепяме. Те имат подкрепа от друго място”.

Ива Митева от „Има такъв народ“, която е юрист, обяви, че записът е доказателство за няколко престъпления и се надява да има реакция по него.

Подложени сме на изключителен натиск от мутри

„В този момент се случва нещо безпрецедентно. Подложени сме на изключителен натиск от мутри (...) Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт“. Това заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ в отговор на твърденията на Радостин Василев, че мафията е проникнала в партията.

Моралът на Кирил Петков е като разбирането му за Конституцията – никакъв

Доволен съм, че душевен отпадък като този вече не е при нас и организира със себе си още няколко подобни. Това е прекрасно за нашата партия. Чухте, че е имал среща с Кирил Петков в неговия апартамент. Моралът на г-н Петков е както разбирането му за Конституцията – никакъв“, заяви Тошко Йорданов.

Самият премиер малко по-рано поздрави Радостин Василев и отцепниицте за смелостта им и обяви, че мафията е загубила колиционния си партньор.

Действията на мутрата Василев е следствие от поведението на министър-председателя, който си е помислил, че може да управлява еднолично. В най-демократичната сграда в България да изпращаш мутри, които да притискат наш човек. На каква цена? Да си министър на спорта? Да носиш гел?“, коментира Балабанов.

Той за пореден път призова премиера Кирил Петков публично да се яви на детектор на лъжата по повод „ележката за Република Северна Македония“. Депутатът от ИТН твърди, че лично Петков е описал своето виждане за реда, по който трябва да се случват действията на България по отношение на Скопие. Като първа точка е посочено вдигане на ветото на страната ни върху започването на преговорите на Северна Македония за влизане в ЕС.

Мафията е в „Промяната”

Никога не съм влизал в контакти с каквито и да е брокери и комисионери. Мафията е в „Промяната”. Наистина започвам да си мисля, че става дума за пари. Пари, които са отпуснати преди шест месеца и някой още ги получава”, заяви от своя страна министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов.

Той цитира искане на финансовия министър Асен Василев за отпускане на 1,3 млрд. лв. за строителните фирми и обвини премиера Петков, че е изговорил куп лъжи.

Денят, в който усетя и най-малкия полъх на ДПС или на ГЕРБ ще е последната секунда, в която ще съм министър, обяви Караджов. „Щом са виждали толкова злоупотреби, защо не ме дадоха на прокуратурата, защо не ме дадоха на ДАНС?”, попита той и добави, че е развалил далаверата на мафията.

Не Капъкуле, а Македония е причината за излизането от властта

"Тези хора, които лъжат, че става дума за Капъкуле, това са отвратителни лъжци!", коментира Йорданов по повод обвиненията, че ИТН напускат властта заради скандала на ГКПП Капитан Андреево. Председателят на групата отново потвърди, че причината за напускане на правителството е Македония.

Именно по тази причина ПГ на ИТН ще поиска закрито заседание на парламента в сряда, на което ще бъдат извадени секретни грами и записки по темата, които доказват, че премиерът се е опитвал да заобиколи ветото за еврочленството на Скопие и българската позиция.

Трифонов дава Петков, Асен Василев и Радостин Василев

Слави Трифонов заплаши, че ще съди за клевета премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев и отцепилия се от партията му министър в оставка Радостин Василев. Причината - изречените днес от тях лъжи и внушения по негов адрес за връзки с мафията и задкулисието.

„Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и - не знам като какъв да го определя - Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля... Срещу лъжите и клеветите стоят фактите“, обяви той във Facebook.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:19, 13 юни 22

Каквото и да вадите излъгахте хората оставяте ги в мизерия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама