Разрушени мостове откъснаха Северодонецк

08:16, 14 юни 22 25 1374 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Сателитни снимки на американска технологична компания показват разрушени мостове в Северодонецк. От кадрите става ясно, че са унищожени или повредени мостовете, свързващи източния украински град със съседните Рубежное и Лисичанск.

Руските сили са отрязали и последните пътища за евакуация на цивилни хора от Северодонецк и доставката на хуманитарни помощи е невъзможна, съобщи губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай.

70% от града е под руски контрол, потвърди губернаторът. От седмици Северодонецк е главна военна цел за Русия. Ако Москва успее да го превземе, заедно с Лисичанск, ще установи контрол над цялата Луганска област.

Украйна отправи призив към Запада за доставката на тежко въоръжение за защитата на Северодонецк, пише БНТ.

В същото време, най-малко трима души, сред които и дете, са загинали при артилерийски удар срещу пазар в Донецк, съобщи местна агенция, цитирана от „Ройтерс“. По данни на агенцията муниции с натовски стандарт са поразили района.

Информацията не е потвърдена от независим източник. А украинският президент Володимир Зеленски обеща Украйна да си върне анексирания от Русия полуостров Крим.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама