Обвиниха Ким Кардашиян, че е повредила рокля на Мерилин Монро

18:40, 17 юни 22 / Любопитно 25 1279 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Страстен колекционер на вещи на Мерилин Монро разкритикува музея, притежаващ нейна ценна рокля, че я е дал на Ким Кардашиян за галата на музея „Метрополитън“ в Ню Йорк и тя я е „повредила непоправимо“, съобщи АФП.

Met Gala се завърна с „позлатен блясък“

Скот Фортнър, който поддържа сайт, посветен изцяло на Мерилин, подкрепя твърдението си със снимки на роклята - експонат в музея „Рипли“ в Холивуд, каквато е била, преди да я облече Ким Кардашиян, и след това. 

Роклята е много известна. С нея през 1962 г. Мерилин Монро пее  „Честит Рожден ден, господин президент!“ на Кенеди. Тя е била толкова тясна, че Кардашиан е трябвало да отслабне, за да влезе в нея. Смята се, че музеят във Флорида я е придобил за 4,81 милиона долара.

Сега носената от Кардашиян рокля е изложена в музея „Рипли“ в Холивуд. На направените от Скот Фортнър снимки се виждат малки цепнатини на гърба близо до ципа и липсващи кристали, на чието място има само конец. 

Разкритието предизвика много реакции в социалните мрежи. Колекционерът уточнява, че критиките му са насочени именно към музея „Рипли“, който е разрешил роклята да бъде носена. „Всяка знаменитост, която би получила възможност да носи тази дреха, би се възползвала от шанса (...). Ким К. просто беше единствената, която можеше да го направи“, пише той.

„Рипли“ имаше задължението да пази и съхрани този известен тоалет, но не го направи. Сега роклята е изключително повредена и вероятно би била повредена от всеки, който би я носил“, смята колекционерът.

Нито „Рипли“, нито Ким Кардашиян са коментирали твърдението на Фортнър. 

В началото на май от музея „Рипли“ изразиха задоволство, че роклята, която не е носена от времето на Мерилин Монро, е поверена на Ким Кардашиян за галата на музея „Метрополитън“. „За запазването на тази част от историята са положени големи грижи. С помощта на модни куратори, експерти, консерватори и застрахователи, състоянието на дрехата е наш основен приоритет. Не са правени никакви промени, а Ким Кардашиян облече реплика, преди да получи оригинала за галавечерята“, пише музеят в изявление, цитирано от БТА. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама