„Трябва да гледам децата си в очите“: Още един отцепник от ИТН

12:20, 17 юни 22 / Политика 25 1621 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Депутатът от „Има такъв народ“ Кирил Симеонов обяви от парламентарната трибуна, че се разграничава от партийната си група. Той каза, че се срамува, че вчера е гласувал заедно с ГЕРБ и ДПС (за свалянето на Никола Минчев от председателския пост в парламента бел.ред.)

„Влязох в политиката на абсолютно меритократичен принцип - без да имам родители партийци, без някой да ме подкрепя, без бизнесмени зад мен. Когато се видях със Слави Трифонов, той ме попита: „За какво си тук, за какво се бориш? Казах: „Тук съм да се борим срещу системата и статуквото“, разказа Симеонов.

„Вчера ние гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това нещо. Аз съм длъжен да изляза и да заявя - аз не съм ГЕРБ, аз не съм ДПС и когато се прибера довечера при децата си, аз трябва да мога да ги погледна в очите“, заяви депутатът, цитиран от БНТ.

Той беше посрещнат с бурни аплодисменти от част от народните представители.

Кирил Петков се опитал да убеди депутат от ИТН да се отцепи

Симеонов остава наш приятел 

Нашата група остава стабилна. Ние сме ИТН и сме такива, каквито сме, каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, след като още един депутат ги напусна.

„Това, което направи днес Кирил Симеонов, е негово право. Той остава наш приятел независимо какво реши да прави оттук нататък. Така го е почувствал, той е свободен човек и може да каже каквото си иска“, коментира Йорданов, цитиран от bTV.

„Позицията ни също остава стабилна. Мнението ни, че това правителство се държи като ГЕРБ, а дори и по-лошо, остава същото“, категоричен бе той.

Припомняме, че още когато се заговори за отцепване на депутати от ИТН, които да гласуват с ПП, първото споменато име бе именно това на Кирил Симеонов. Ива Митева обяви, че премиерът Петков се е опитал да убеди Симеонов да се отцепи. Самият Симеонов обясни, че е имал кратка среща с премиера, поговорили са си и не му е обещавано нищо в замяна на подкрепа. Тогава депутатът не прие предложението на Кирил Петков, изглежда обаче вече е размислил.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама