Президентът: Българският парламент не е тържище

12:17, 17 юни 22 / Политика 25 1443 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът Румен Радев коментира пред журналисти актуалната политическа обстановка в страната. „Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на това НС, но партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискедитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел“, заяви той.

Депутатите отново се сдърпаха

По думите му и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа - с речта, поведението си и братуването между политически противници. „Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго“, заяви Радев.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ свалиха председателя на парламента

Той подчерта, че правителството трябва да разсее всякакви подозрения, че България може да отстъпи от ветото за Северна Македония. „Знаете, че министър-председателят заминава в Брюксел другата седмица и той трябва да отстои българския интерес. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър-председателят и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко хитруване или опит за подмяна ще имат тежки последствия“, коментира държавният глава, цитиран от БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама