Рашков: Не съм и няма да бъда бухалка на никого

10:28, 18 юни 22 / Политика 25 1142 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не съм и няма да бъде бухалка в ръцете на когото и да е. Така вътрешният министър Бойко Рашков коментира критиката, КПКОНПИ, която беше предложен да оглави, ще се превърне във „втора прокуратура и бухалка“.

За КПКОНПИ

По думите му той едва ли ще може да бъда употребен като средство, както при предишните управления са били ползвани институциите. „Преди управлението имаше мутренски характер, изрази, изказ и т.н. Сега нещата са различни“, подчерта силовият министър в интервю за Нова телевизия. 

Той беше категоричен, че не е притеснен дали ще получи политическа подкрепа за поста. „Да ви кажа откровено, това не е тревога за мен и повярвайте ми, аз ще приема и едното и другото – и ако получа и ако не получа подкрепа. Ако не получа подкрепа  - това няма да повлияе на душевното ми състояние по никакъв начин“. 

Рашков коментира и твърденията на депутати от ИТН, че Кирил Петков е свързал номинацията си на вътрешния министър за шеф на КПКОНПИ с „възрастта и невъзможността му да направи реформа в МВР“. „Това са политически брътвежи. Там един млад човек обича микрофона, камерите, говори често, няма какво да каже друго и повтаря едно и също. Ние с премиера работим много добре, не виждам причини той да се изрази по този начин“. Аз съм доста енергичен човек и няма опция да не се справим с корупцията, увери Рашков.

Той обяви, че ако бъде избран за нов шеф на Антикорупционната комисия, новият вътрешен министър трябва да продължи добрата линия със службите и полицията.

За разпада на коалицията

Рашков обяви, че не знае каква е причината ИТН да напуснат коалицията, но имало няколко видими причини. По думите разривът в коалицията дошъл и заради АМ „Хемус“.Според него на ИТН им липсва политическа зрялост. 

По отношение на протеста пред сградата на Народното събрание след гласуваното отстраняване на Никола Минчев като председател на парламента Рашков заяви, че „действията на полицията са били перфектни“ и не се е стигнало до ненужна употреба на физическа сила.

За „Капитан Андреево“

Вътрешният министър потвърди, че има информация, че трафикът през граничния пункт „Капитан Андреево“ се осъществявал под контрола на Христофорос Никос Аманатидис - Таки, издирван в миналото от „Интерпол“, но това твърдение е труднодоказуемо.

Бойко Рашков заяви, че по случая „Капитан Андреево“ е изтекла много информация, а това пречи на разследването. „Струва ми се, че трябваше да се изчака малко, за да може да се докажат или опровергаят тези събития. Бедата е в това, че са минали 5-6 месеца от подаването на сигнала, преди да стигне до МВР“, допълва силовият министър.

Той потвърди и че се работи по казуса на проф. Моллов, за когото се твърди, че е дал подкуп от 100 000 лева.

За арестите на Борисов и Горанов

За арестите в ГЕРБ, Бойко Рашков заяви, че няма недосегаеми, защото законът е еднакъв за всички. Стане ли дума за бившите управляващи, нашата прокуратура просто не действа, зяви Рашков. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама