Отцепник от ИТН очаква хора от „Възраждане“ да подкрепят кабинета

17:30, 18 юни 22 / Политика 25 1706 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Слуховете за падането на правителството са силно преувеличени. Това коментира в интервю за БНТ Светлин Стоянов - един от депутатите, напуснали ИТН.

По думите му подобни процеси текат и в други парламентарни групи като тази на „Възраждане“. Стоянов очаква да има и други народни представители, които да гласуват против вота на недоверие въпреки решението за подкрепа от страна на своите парламентарни групи. Той уточни, че става дума за три дами и прави този извод на база на наблюденията, пише „Сега“.

„Аз знам какво става в тази група (на ИТН) по всяко едно време. Знам, че госпожа Митева е казала, че гласуването за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев е било много груба грешка и не е трябвало да се прави. Знам, че Каримански е казал да гласуват „въздържал се“ по време на вота на недоверие, за да не се закрият като партия, но са го убедили, че ще се гласува против правителството. Много интересни противоречия се случват - аз съм обявен за предател, а Кирил Симеонов го обявиха за приятел. Опитват се да върнат Иво Атанасов на два пъти. Как могат да върнат предател в техните редици? Така че наистина - безуспешни са опитите за опазване целостта на тази група“, каза Стоянов.

Структурите на ИТН се разпадат

Разпадът в структурите на ИТН продължава. В петък координаторът за Пловдив–град Красимир Дончев поаде оставка, а след това примера му последваха и 9 местни лидери във Врачанско. Всички те обясниха, че авторитарността в партията отдавна била поставила на изпитание търпението им, но последните действия прелели чашата и се чувстват предадени.

Днес структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник също обявиха, че напускат партията.

От декларация на общинската структура на партията в Плевенстава ясно, че 5-теместни структури заявяват пълната си подкрепа към министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-ти МИР - Плевен Деян Петков.

Местните структури канят председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов да посети Плевен, за да се „запознае с народната любов в нашия град, която вече срещна пред Народното събрание“.

„Смятаме, че настоящите събития са неприемливи и в абсолютен противовес с целите и идеалите, с които започнахме в началото. Недопустимо е политиката на ръководството на партията да се изразява във вземането на еднолични решения в интерес на няколко души и с лека ръка да се хвърля на вятъра трудът на стотиците членове, симпатизанти и доброволци, които дадоха от себе си в името на една чиста и свята кауза. Ние не можем да се обединим с ГЕРБ и ДПС и не можем да подкрепяме сляпо фалшиви пророци“, се казва в декларацията, цитирана от Mediapool.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ало, казва се преценяВа 21:59, 18 юни 22

Ама как говорят тия депутати...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама