Украйна забранява руските музика и книги

09:32, 20 юни 22 25 1566 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В Украйна ще е забранено публичното изпълняване на музика на творци с руско гражданство, след като днес Върховната рада одобри с мнозинство от две трети тази мярка, съобщи в Telegram украинският депутат Ярослав Железняк.

Зеленски очаква Русия да засили атаките тази седмица

В текста към гласувания законпороект се обяснява, че „музикалната продукция на държавата агресор (може) да повлияе на сепаратистките настроения сред населението“. Руската музика би направила по-привлекателно възприемането на руска идентичност и цели отслабване на украинската държава, се казва в текста.

Изключения ще се правят само за творци, които публично са заклеймили руската инвазия в Украйна, като Службата за сигурност на Украйна (СБУ) ще изготви за целта специален списък на творците, за които се прави изключение.

Успоредно с това бе забранен вносът и разпространението на книги и друга печатна продукция от Русия, Беларус и окупираните от Русия територии. Книгите от Русия вече са обект на цензура от 2016 г., отбелязва ДПА, цитирана от offnews.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Глупаво 22:37, 20 юни 22

Ако така продължават, май руснаците ще излязат прави накрая

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама