Премиерът пред парламента: Предлагам кауза - нормална и европейска България

20:45, 20 юни 22 / Политика 25 1431 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Премиерът Кирил Петков излезе на площада пред парламента и се присъедини към демонстрацията в подкрепа на кабинета. Почти цялото правителство също е сред хората.

Не трябва да бъдете лоялни към някой, който е изневерил на собственото си обещание”, каза Петков пред хората на площада ден преди вота на недоверие срещу оглавяваното от него правителство.

Министър-председателят и съпредседател на „Продължаваме промяната” зяяви, че разговорите с депутати в парламента продължават всеки ден с хора, които се чудят накъде трябва да върви България.

Преди вота на недоверие: силна гражданска подкрепа за кабинета

Единственото, което предлагам е кауза. Каузата да имаме нормална, европейска България. Имаме поне още една цяла седмица, в която ще може да говорим с всеки един депутат. Няма нищо задкулисно в това. Надявам се утре да имаме повече депутати, отколкото имахме вчера”, изтъкна Петков, цитиран от БГНЕС. 

С мегафон в ръка от паметника на Цар Освободител, Кирил Петков се обърна към хората с думите: „Независимо какво ще стане с вота на недоверие, независимо какво ще стане в седмицата, в която ние имаме първи мандат – истината е, че вие сте гарантът, че нашата любима родина няма да отиде в неяснота. Всички ние сме гарант, че ще може да изведем България”.

Искам извинение

Думата взе и бащата на премиера – Петко Петков.Тук съм да поискам извинение от поколението на моя син, защото тази битка трябваше ние да я водим“.

Чувствам се виновен, че вместо преди 20 години да водя тази битка, аз заминах. Усещах, че мафията завладява и заради чувството за самосъхранение тръгнах – не съм бил подготвен за това, което трябваше да направя“, коментира той.

Викат им неопитни, но в тях ни е надеждата. Във всичко трябва да ги подкрепим“, призова Петков, визирайки новите управляващи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама