Руски обстрел унищожи хранителен склад в Одеса

08:10, 21 юни 22 25 1190 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Руски ракетен обстрел унищожи хранителен склад в Одеса. Към моментаа не се съобщава за жертви. 

Атаката последва украинско нападение срещу нефтени платформи в Черно море, собственост на кримска компания за добив на петрол и газ. Седем души се издирват, пише bTV.

Продължават боевете за Северодонецк и Лисичанск

Междувременно продължават и тежките сражения за украинските градове Северодонецк и Лисичанск. Губернаторът на Луганска област, сцена на най-тежките руски нападения през последните седмици, заяви, че ситуацията е изключително трудна по цялата фронтова линия.

Сергий Гайдай каза още, че руските сили контролират по-голямата част от Северодонецк, освен химическия завод „Азот“, където от седмици се укриват стотици цивилни. По думите му пътят, свързващ Северодонецк и Лисичанск с град Бахмут, е под постоянен обстрел.

Във видеообръщението си тази нощ президент Володимир Зеленски прогнозира „наситена седмица“ за Украйна. Той отбеляза, че в петък се очаква финалното решение за кандидатурата на неговата страна за членство в ЕС и затова се наблюдава засилване на действията на руските военни.

Съветникът на президента Зеленски - Олексий Арестович, предупреди, че руската армия вероятно готви масирано изстрелване на ракети от територията на Крим. Арестович прогнозира удар по центровете за взимане на решения в Киев в отговор на украинския обстрел срещу управлявани от Русия платформи за добив на петрол в Черно море.

В същото време Кремъл заяви, че заловените в Украйна американци са „наемници“, които са стреляли по руски военнослужещи и не са обхванати от Женевската конвенция. В интервю за американската телевизия Ен Би Си говорителят Дмитрий Песков каза, че те трябва да поемат отговорност за своите „престъпления“.

Миналата седмица руската телевизия излъчи клипове с Аликзандър Дрюки и Анди Хуен. Не е ясно какви са обстоятелствата около залавянето им, пише БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама