„Вотът на недоверие - става дума за едни пари, не за принципи“

16:55, 21 юни 22 / Политика 25 1158 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Формално водим дискусия по вот на недоверие за финансова и икономическа политика. Повечето от вас разбраха, че става дума за пари и за никакви принципи и дебати за финанси и икономика. Така вицепремиерът Корнелия Нинова се обърна към депутатите по време на дебатите по вота на недоверие в парламента.  

По думите ѝ от числата и данните, изнесени в началото на деня, става ясно, че „вот за провал в икономическата политика точно сега е несъстоятелна претенция“. По думите ѝ мотивите в искания вот са арогантни. 

Задкулисието се видя заплашено, защото промяната започна и защото вижда единственото спасение за себе си в свалянето на този кабинет и връщането на статуквото“, заяви още тя, цитирана от dariknews.bg

Нинова направи сравнение между кабинета „Петков“ и кабинета „Борисов“, като изтъкна, че сега икономическите показатели са по-добри, въпреки че преди година не е имало нито война, нито криза с енергийните доставки или ръст на цените. „Да, имаше COVID-19, но него го имаше и в началото на тази година“, заключи тя.

„Бъдете спокойни, България е финансово стабилна и икономически добре развиваща се, въпреки всички обстоятелства, но имаме открити въпроси: Ръстът на цените, обедняването, неравенствата, намалялата покупателна способност. И вторият - справедливостта. Правителството предприе мерки за борба с първия проблем - срещу обедняването, това са мерки, въведени в цял свят и Европа", заяви Нинова. 

„Категорично се противопоставям на опита да ни препишете това, срещу което се борим - корупцията. Има разлика между БСП и ИТН. Това, което се случва с пътищата едно към едно се случва с язовирите". 

Корнелия Нинова представи доклад на сметната палата, в който се посочват различни констатирани нарушения, свързани с различни строежи и ремонти. Тя заяви, че те са спрени и се изпращат в Прокуратурата. Нинова заяви, че посочва нарушенията „с документи, а не с SMS-и, защото това е парламент, а не изповедалня“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама