„Неслучаен превоз“: Автобуси със „спонтанно“ протестиращи задръстиха София

17:34, 22 юни 22 25 1614 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

 

Протестиращи срещу коалиционното правителство на Кирил Петков пристигнаха в София с организиран транспорт. Снимки и видео в социалните мрежи показват, че централният столичен булевард „Дондуков“ е задръстен с паркирали автобуси. От регистрационния номер личи, че част от тях идват от Разград, Кърджали и Хасково, предаде „Сега“.

Решават съдбата на кабинета „Петков“

ДПС и „Възраждане“ почти заедно срещу правителството

Днес протестът за оставката на Кирил Петков се провежда пред катедралата катедрала „Св. Александър Невски”. Към тях се присъдени и група протестиращи симпатизанти на ДПС. На протеста са депутатът от ДПС Делян Пеевски, както и Мустафа Карадайъ.

Симпатизантите на партия „Възраждане” си тръгнаха от протеста срещу правителството, след като е започнала демонстрацията на ДПС. Костадин Костадинов бе категоричен, че страната ни няма нужда от този корумпиран кабинет. „Правителството отново активизира добре познатите служби, които работят срещу нас, опитвайки се да ни сплашат. Не спират със  заплахите, натиска и всичко останало", заяви вчера лидерът на „Възраждане”. 

От „Има такъв народ“ организираха протест пред Министерството на спорта. Ресорният министър в оставка Радостин Василев е един от „отцепниците“ от партията на Слави Трифонов, който първи заяви подкрепата си за кабинета.

Петков пред протестиращите: Докато сме заедно, не могат да превземат България

Отново се очаква засилено полицейско присъствие. Вчера голям периметър около парламента беше ограден с метални заграждения, които да не допускат среща между двата протеста. В готовност беше и водно оръдие в случай, че недоволството ескалира. До напрежение обаче не се стигна. Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че в МВР са получени сигнали за готвени провокации.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама