„Техническа грешка“: Родители обвиняват лекари, че подменили бебето им

09:39, 22 юни 22 25 1696 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Родители от Пловдивско с обвинение към медици, че са подменили бебето им. Лекарите в родилното записват, че новороденото е момче. Два дни по-късно обаче става ясно, че бебето е момиче.

Бащата Сандо Александров разказа, че жена му родила на 18 юни вечерта. Лекарката излязла с бебето и им казала, че имат момче. След два дни извикали бащата да припознае детето, тъй като с майката нямат брак. Дори избрали име - Асен.

Майката също разказа, че лекарите ѝ казали, че има момченце. Сега обаче не са сигурни, че момиченцето е тяхно.

Ще го вземем, ще правим ДНК тест. Ако не е наше, ще го върнем“, каза майката.

От болницата обясниха пред bTV как се е стигнало до неприятния случай. „Понякога може да се случи от преумора, както е станало в този случай. Когато пъпната връв е на масури и застане между крачетата на бебето, може да имитира тестиси. В бързината, ако се сгреши, тази грешка започва да се предава по веригата нагоре, тъй като бебето се повива и му се слагат гривните“, обясни д-р Христо Кунчев, началник на родилното отделение.

Той допълни, че от болницата са предложили на семейството да се направи кръвен генетичен тест за доказване на бащинство. Бащата обаче е отказал. Той е подал жалба в прокуратурата.

Имаме съмнения, че дори да не сме родителите, те могат да направят така, че ние да сме“, смята бащата.

Акушерката, която е изродила бебето, е с над 40 години стаж. Тя обясни, че просто е станала „техническа грешка“. „Пъпната връв, когато е между краката, като го взема, мога да се объркам. За първи път ми се случва да направя такава грешка“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама