ГЕРБ подкрепя френското предложение за РСМ

14:39, 22 юни 22 / Политика 25 1625 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му подкрепя напълно френското предложение за започване на преговори за членство в ЕС на Северна Македония.

„Европа иска разширяването на Балканите. Към този момент аз не мога да си представа как премиер по най-важната тема… казва, че не я е чел. А вчера отново излъга, че ще отиде на Съвет и ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение на МС до парламента. От кой се страхува“, попита той.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ провалиха заседанието на НС

„Съгласен съм с президента Радев, че френското председателство е дало най-добрата рамка и е поело пълния контрол към изпълнението на всички точки. По всяка една тема това е крачка напред към присъединяването на Западните Балкани към ЕС“, добави лидерът на ГЕРБ.

Какво предателство има в това да накараш двата народа да с в една общност? Младите поколения вместо да се бият по социалните мрежи, да се прегръщат. Искам да питам: Защо се страхуваме, сега разбирам, че днес е свикана комисията по външни въпроси в 15.00 часа, едновременно със заседанието на Министерския съвет. Елате в парламента, в комисията, кажете какво ще направите по протокола, защо лъжете, че друг ви е виновен“, пита още Борисов, цитиран от БНР.

Радев: Политиците да не бързат да обявяват историческа победа за РСМ

Помолил съм депутатите от ГЕРБ да подкрепят предложението. Ако все пак този страхливец се осмели, престраши, ще има 59 депутата в подкрепа на даването на зелена светлина за ЕС на Северна Македония и Албания“, заяви той.

По-късно еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за „историческото решение за Европа и РСМ“ да подкрепи френското предложение за решаване на спора между България и Северна Македония.

Очакваме днес правителството да направи необходимите предложения към парламента, за да може Европа да продължи напред“, написа той в Twitter.

Председателят на най-голямата политическа група в Европейския парламент - тази на Европейската народна партия, Манфред Вебер също похвали лидера на ГЕРБ. „Бойко Борисов демонстрира впечатляващо лидерство“, заяви той и допълни, че премиерът Петков трябва незабавно да предложи гласуването. Според него това е „историческа възможност“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:40, 22 юни 22

Подкрепя, защото са му издърпали ушите от ЕС. Това с ветото той го забърка с Каракачанов, за да спаси властта си. И сега плюе по това правителство.

2 Mike Manning 08:58, 24 юни 22

ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
Казвам се Майк. Искам всички тук да ми помогнат да благодаря на д-р Ogundele за добрата му работа, този човек е страхотен магистър, който върна жена ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия, след като съпругата ми замина за друг мъж за 7 години. Но д-р Огунделе я върна за мен, сега сме заедно и сме щастливи. Ако някой тук има нужда от някаква помощ, съветвам ви да се свържете с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445. Д-р Огунделе е човек на думите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама