Отцепници от ИТН на детектор на лъжата

17:54, 22 юни 22 / Политика 25 1387 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вече независимият народен представител Георги Георгиев, който се отцепи от ИТН, се подложи на полиграфски тест - или т.нар. детектор на лъжата.

С него той иска да покаже, че за разлика от твърденията на представители на „Има такъв народ“, не са му предлагани и не е взел пари и пост, за да напусне доскорошната си партия и да стане независим депутат.

Георгиев заедно с останалите четирима отцепници съобщиха резултатите от детектора пред журналисти. „През последните осем дни сме обект на постоянни атаки от народни представители, които казват, че сме купени. Купуването и продаването на гласове е престъпление, а купуването на народни представители е още по-голямо престъпление. То трябва да бъде преследвано с цялата строгост на закона“, заяви Георгиев.

„Мафията проби в ИТН“: Радостин Василев и депутати свалиха доверието си от Слави Трифонов

Обявяването, че има купени народни представители обаче е точно такова престъпление, каквото е самото купуване на депутати“, допълни той, цитиран от bTV.

Те прочетоха въпросите и отговорите от детектора:

Въпрос: Ти получи ли пари от някого, за да напуснеш ИТН?
Отговор: Не

Кирил Петков предложи ли ти да станеш министър в „Продължаваме промяната“?
Отговор: Не

Отцепилите се депутати призоваха прокуратурата да поиска конкретни доказателства от всички тези, които са ги обвинили. Ако те нямат доказателства, да им бъде потърсена наказателна отговорност.

Детекторът на лъжата е направен в лаборатория в София, която е избрана от журналист, уточниха депутатите.

Те заявиха, че ще гласуват категорично „против“ вота на недоверие срещу правителството. Мотивите им са това, че темата със Северна Македония е измислена. Те смятат, че в момента България не трябва да е поставена в политическа нестабилност. 

Георги Георгиев предлага още всички депутати от „Има такъв народ“ да се подложат на такъв тест, за да стане ясно дали са останали в „Има такъв народ“, следват собствената си воля или им е оказван натиск.

Независимият депутат Иво Атанасов предложи да се яви на подобно изследване заедно с Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама