Аплодисменти посрещнаха кабинета „Петков“ след вота на недоверие

20:54, 22 юни 22 / Политика 25 1781 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Аплодисменти посрещнаха кабинета „Петков“ след вота на недоверие.

Министрите от кабинета „Петков“ бяха посрещнати на площада с викове „Победа“ от хилядите събрали се пред сградата на Народното събрание, за да демонстрират подкрепата си за правителството в оставка, предаде bTV.

Кабинетът „Петков“ падна

Кирил Петков каза на протестиращите, че те са гарантът, че България ще изглежда по друг начин след следващите избори. „Няма хора в България, които искат да бъдат водени от тази четворна коалиция. С това гласуване те направиха най-лошото за себе си - този вот е една малка стъпка към дългия път да си отвоюваме държавата!“, заяви премиерът в оставка. 

Отстраненият председател на Народното събрание Никола Минчев заяви, че борбата няма да спре никога. „Ще продължим да правим това, което правим досега, че и по-добре. И няма да оставим нещата незавършени, защото не такъв е нашият стил. Благодарим ви, правим го заради всички вас!“, обяви той.

„Всички вие ни давате огромна увереност, че това, което правим, има смисъл“, каза пред гражданите председателстващият Народното събрание Мирослав Иванов. Вашата подкрепа и енергия е гаранция, че тази война, която започнахме, не свършва днес, а до успешния й край“, каза пред множеството доскорошният председател на парламента Никола Минчев, цитиран от dariknews.bg.  

„Важно е да се състави правителство, което да изведе до успешен край борбата срещу мафията, каза министърът на финансите в оставка Асен Василев. „Резултатът е добър, четири гласа срещу мафията ще ги има на едни следващи избори", посочи той. "Единственият кабинет, който ще направим, ще е кабинет, който да изрине мафията“, каза още Василев. 

„Вотът на недоверие ще направи нашето управление още по-силно, защото ще успеем да консолидираме мнозинството и да управляваме с хората, които не взимат решения от Банкя, сараите и диванчетата. Очакваме президентът да ни връчи мандат, който ще изпълним. Това е само една стъпка в отвоюването на държавата. Ще продължим да правим това, за което сме дошли. Ще го правим на улиците, в пленарната зала. Ако се наложи, ще го направим на избори. Хората зад нас показват, че промяната е необратима“, каза шефът на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

„Скъпи приятели, днес имаше вот на недоверие от едни хора, които си ги знаем от 10 години и не искаме да ни управляват повече. Тук при вас е вотът на доверие“, коментира министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер. Той обяви, че това е бил само сезон 1 от това, което предстои за статуквото.

„Предстои ни битка, защото имаме право на бъдеще. Трябва да имаме модерна и европейска България, а политици от миналото искат отново да ни завлекат в блатото. Имаме право на свободна и демократична България. Каквото и да стане в парламента, оставаме тук и заедно с вас не се отказваме“, заяви пред подкрепящите кабинета министърът на правосъдието Надежда Йорданова, цитирана от novini.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама