„Премиерът гледа на парламента като на торба с картофи - ходи, избира, пазари се“

10:00, 23 юни 22 / Политика 25 1368 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

И след успешния вот на недоверие срещу кабинета „Има такъв народ“ продължава с атаките срещу „Продължаваме промяната“. Напрежението между доскорошните коалиционни партньори не стихва и от ИТН продължават да обвиняват Кирил Петков и хората му в лъжи и лицемерие.

Кабинетът „Петков“ падна 

Хем не са с ГЕРБ, хем в един глас с тях

Въпреки че гласуваха заедно срещу кабинета от ИТН продължават да отричат за договорки с ГЕРБ. В тезите на двете партии обаче се наблюдава удивителен синхрон.

Оказа се, че и хората на Бойко Борисов, и тези на Слави Трифонов смятат, че нямат вина за провала на кабинета, а той сам е паднал от власт. „Никой не им е виновен – нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор са им виновни на „Продължаваме промяната“. Не можеха да управляват и затова паднаха от власт“, каза в ефира на bTV министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов. По думите му вотът на недоверие е логичен край на една нелогична коалиция. „Аз приемам този край с облекчение. Полезната работа не беше толкова много колкото би трябвало да бъде. По-скоро вече щяхме да навредим на България“, смята Караджов. По същото време тезата са самосвалилия се кабинет лансираха и „остриетата на ГЕРБ“.

Не ГЕРБ свалили правителството, то самó паднало

Въпреки това шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ уверено заявява, че „всякакви тъпотии за коалиция между нас, ДПС и „Възраждане“ могат да си ги наврат в кошчето“. Нещо повече Тошко Йорданов отбелязва, че ИТН са къде-къде по-напред с материала, защото са свалили доверието си от кабинета преди ГЕРБ да внесе вота за недоверие, което показвало, че няма договорки помежду им.

Кирил Петков, една торба с картофи и труженичките на Околовръстното

И след победата над доскорошния си партньор от ИТН не смекчават тона. „За премиера в НС има една торба картофи –ходи, избира и гледа да се пазари. Вчера или онзи ден министърът на финансисте каза колко били нараснали чуждестранните инвестиции, вземете и проверете – „Лукойл“ се е регистрирал в Холандия, вследствие на което са нараснали чуждестранните инвестиции“, коментира Тошко Йорданов.

И днес той сравни опитите на „Продължаваме промяната“ да получи подкрепа от отделни чужди депутати в парламента като пазарлък с „труженички на Околовръстното“.

„Тези хора са изключителни лицемери. Знаем, че не им харесва, но ние ще говорим истините, те, ако ще да кажат, че сме се разбрали с партията на Макрон“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:19, 23 юни 22

"А вий - вий сте идиоти!"...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама