„Няма смисъл да се хабя“: Радостин Василев спира с отцепването на ИТН

11:04, 23 юни 22 / Политика 25 1646 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Спортният министър в оставка, Радостин Василев, който напусна „Има такъв народ“, вече няма намерение да разговаря с други депутати от партията на Слави Трифонов, за да се опита да осигури парламентарно мнозинство на „Продължаваме промяната“.

Когато видя, че всъщност няма никакъв смисъл и е трудно да убеждавам някого - по-добре да не хабя сили за това. Колегите от „Продължаваме промяната“ са категорични по отношение на влизането в задкулисни договорки с цел на всяка цена да има някакво парламентарно мнозинство - по-скоро се разчиташе на съвестта на хора, които сега трябваше да излязат и да кажат: „Ние се противопоставяме на хвърлянето на държавата в хаос!“. Аз съм убеден вътрешно, че от „Има такъв народ“ не желаеха законопроекта за КПКОНПИ да бъде гласуван, защото на такива разговори съм присъствал, това съм чул и това е моето пряко впечатление“, заяви той в ефира на БНТ.

Той каза още, че е готов да се подложи публично на детектор на лъжата, за да опровергае думите, че е напуснал „Има такъв народ“ заради обещана облага, но държи първо Тошко Йорданов да се подложи на полиграф и да отговори на няколко въпроса свързани с корупция.

Според мен поведението на Има такъв народ“ е на една терористична организация, която седи вътре в парламента и саботира цялата държава. Срам и позор за хилядите хора, които подкрепиха тази идея. Със сигурност тази партия няма да е част от следващия парламент“, коментира Василев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама