Прокурорският син от Перник се оправда - биел само като го провокират

14:49, 23 юни 22 25 2520 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Втора съдебна инстанция потвърди, че Васил Михайлов - син на пернишкия зам.-окръжен прокурор Бисер Михайлов, трябва да остане за постоянно в ареста.

Случаят нашумя, след като 18-годишният младеж преби поредната си жертва - 61-годишен бивш футболист на „Миньор“, настоящ шеф на клуб. Оттогава се оказа, че той серийно издевателства в града и дори снима с телефон и публикува в социалните мрежи „подвизите“ си, но това обикновено не носи правни последици за него.

Кметът на Перник готов на протест заради улични побоища

Михайлов-младши експресно бе задържан и обвинен за два случая на телесна повреда, включително и една закана за убийство на жена.

Един от случаите пък е как тийнейджърът пребива млад полицай, докато го снимат. Преди дни МВР съобщи, че ще проверява защо техният служител - бит по унизителен начин от магистратския син, не се е ожалил, припомня Клуб Z.

Пернишките магистрати обаче си правят отводи и затова разследванията срещу младежа бяха преместени първо във Върховна касационна прокуратура (която си мълча дълго време) и в крайна сметка стигнаха до Софийска районна прокуратура и са в същия съд. Именно СРС преди дни наложи също мярка „задържане под стража“ на Михайлов.

Днес като втора инстанция СГС приема, че въпреки чистото му съдебно, трябва да се наложи най-тежката мярка за неотклонение, „защото единствено тя може в пълна степен да гарантира обществената сигурност“. „От събраните по делото материали може да се заключи, че този случай не е инцидентно деяние, а самоволните действия на насилие са били постоянни“, мотивираха се магистратите.

Младежът каза пред съда, че се е защитавал и че винаги, когато се е бил - е бил провокиран. „Mоите действия не са били породени от хулигански подбуди, а самозащита. Никога не съм скачал без причина. Моля за по-лека мярка“, каза пред съда Васил Михайлов, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама