Правителството ще подаде оставка в понеделник

17:25, 23 юни 22 / Политика 25 1575 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ще подадем оставка в понеделник, няма никакъв проблем. Ще попълним документите веднага и ще подадем оставка сутринта. Това заяви премиерът Кирил Петков от Брюксел след срещата ЕС - Западни Балкани. 

Така след подаването на оставката от страна на кабинета „Петков“ ще започнат консултациите с държавния глава и парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство.

Петков обясни отново, че „Продължаваме промяната“ ще продължат да държат ясна линия с кой ще направят коалиция и с кой не при връчването на мандат от президента. „Нашата основна цел е борба с корупцията, а това не може да се случва, докато имаш коалиционен партньор, който е бил част от корупцията, каза премиерът, цитиран от offnews.bg.

По думите му на този етап е невъзможно да са партньор с ГЕРБ: Ако Бойко Борисов един ден реши да отиде на топъл остров, съм сигурен, че имаме общи европейски идеи с част от депутатите от ГЕРБ, но на този етап няма как да се случи“.

Няма как да се случи (партньорство) и със Слави Трифонов и с Тошко Йорданов - да са абсолютно сигурни, че ние вече, за съжаление, осъзнахме, че те са част от задкулисието, с което се борим. И там няма да направим компромис“, категоричен е той. 

Според него ПП ще бъде с още по-силна позиция. Петков подчерта, че от партията му ще разчитат на партиите, с които в момента са в коалиция, плюс всички независими депутати, които искат да подкрепят политиката на правителството. „Не бихме платили цена от сделка със задкулисието“, допълни министър-председателят и отбеляза, че с БСП и ДБ се работи лесно, въпреки идеологичните различия. Не сменяме формата на отбора. Отборът е в добра кондиция да продължи напред“, заяви той относно състава на кабинета. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама