ИТН поиска Радев да разсекрети стенограмите от КСНС за Скопие

12:24, 24 юни 22 / Политика 25 1328 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов призова президентът да разсекрети стенограмата от заседанието на КСНС, за да се види кои политически сили са се отметнали днес от позициите си тогава.

„Една маймуна помни три минути. Вярвам, че в тази зала няма маймуни и те помнят какво са направили“, каза Йорданов. Той напомни, че за КСНС е имало друг подготвен проект за решение от премиера, а Кирил Петков и Румен Радев са спорили дълго по различията си.

„Ако не ви е срам, да прочетете какви неща приказвахте всички, начело с Просто Киро“, обърна се към представителите на политическите сили Йорданов.

„И спрете с това най-добро предложение. Да ви имам най-доброто предложение“, ядоса се той по адрес на рамката, предложена от френското председателство. Йорданов го сравни с една кола, която има всичко, дори фарове, но няма двигател.

„Защо не е добро френското предложение? Оставя се отворена врата за езика. Македонците ще могат да твърдят, че е написан на македонски език и всеки, който твърди обратното, е национален предател. Езикът на омразата, правата на българите, историческите спорове - всичко това е вкарано след вдигането на ветото. Представете си 20 год. присъединяване за Македония - 20 години ще могат да бъдат мачкани там българите. „Аман от интернационалисти, проблемът в Македония е забъркан от интернационалисти“, обобщи Тошко Йорданов, цитиран от dir.bg.

„Днешният ден е позорен за България, защото, както винаги, народни представители ще бъдат национални предатели“, категоричен беше Тошко Йорданов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама