ПП и БСП не отидоха на консултациите с президента

14:55, 27 юни 22 / Политика 25 1618 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Премиерът Кирил Петков внесе оставката на правителството в деловодството на парламента. Това беше и последната стъпка преди започването на консултациите за нов кабинет.

Президентът Румен Радев още днес ще разговаря с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. Консултациите ще бъдат днес и утре. 

Първата среща, тази с  „Продължаваме промяната“, обаче се отлага. Като причина, от партията посочиха гласуването на второ четене на финансовата рамка на държавата в парламентарната бюджетна комисия, предаде БНР. 

По-късно от президентската институция обявиха, че е получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство, в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка.

Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на „Продължаваме промяната“.

От БСП също не отидоха на консултациите. 

В момента тече второ четене на държавния бюджет, по който има направени десетки предложения. За нас е по-важен бюджетът, за да гарантираме увеличението на пенсиите, данъчните облекчения за младите семейства, помощта да земеделците, ваучерите за работниците, подкрепата за  бизнеса и допълнителни средства за транспортния сектор. Ще участваме в консултации в друг ден, когато сме сигурни, че сме осигурили семействата и икономиката за следващите месеци“, заявиха депутатите от БСП.

Другите срещи остават 

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи засега не са отменяни. Вече мина срещата с ГЕРБ. Предстои тази с ДПС от 15.30 часа. 

За утре остават ИТН в 9.00 часа, ДБ в 10.15 часа и „Възраждане“ в 11.30 часа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама