Полиция нахлу в домовете на колоездачи

10:02, 28 юни 22 / Спорт 25 1666 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Полиция и прокуратура е претърсила домовете на колоездачи от състава на Бахрейн Викториъс малко преди състезателите да отпътуват за Копенхаген, където в петък започва Обиколката на Франция, съобщиха от тима.

Акцията е била водена от части на Интерпол, като се е провела в Словения, Полша и Испания.

От Бахрейн Викториъс заявиха, че това е „целенасочена атака, целяща да наруши имиджа на тима“ в навечерието на най-престижното състезание по колоездене в света.

През миналата година френската полиция реализира подобна акция срещу тима в търсене на доказателства за употреба на допинг. Разследването на властите в Марсилия обаче не завърши с успех.

Тази година отборът на Бахрейн Викториъс ще разчита на Джак Хейг и Дамиано Карузо основно в Обиколката на Франция, като те ще бъдат подпомагани от Ян Тратник, Камил Градек, Фред Райт, Луис Леон Санчес и етапните победители през 2021 година Матей Мохорич и Дилан Тьонс, съобщи БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама