Путин отвърна на удара: Санкционира съпругата и дъщерята на Байдън

15:02, 28 юни 22 25 2391 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Русия забранява на съпругата на американския президент Джо Байдън - Джил, както и на дъщеря му Ашли, да посещават страната, съобщи външното министерство в Москва, цитирано от ТАСС и „Ройтерс“.

Те са включени в нов санкционен списък с 25 имена, с което броят на американските граждани със забрана за влизане в Русия стават общо 1 048. Самият Байдън и синът му Хънтър също бяха включени в списъка през май. Сред новите имена в „стоп списъка“ са и сенаторите от групата Макфол-Ермак, която подготвя препоръките за санкции срещу физически и юридически лица от Русия.

Мярката е в отговор на постоянно разширяващите се санкции срещу руски политически и обществени фигури“, се казва в съобщението, цитирано от БТА.  

Кои са дъщерите на Путин и защо им наложиха санкции?

Припомняме, че по-рано западните държави санкционираха дъщерите на президента Владимир Путин - Мария Воронцова и Катерина Тихонова, бившата му съпруга Людмила, както и Алина Кабаева, която се смята за много близка до руския държавен глава.

ЕС налага санкции и на смятаната за жената до Путин

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама