„Руска салата“ в менюто на срещата на върха на НАТО

10:03, 29 юни 22 25 1799 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Докато чакаха пристигането на президента на САЩ Джо Байдън и други световни лидери на срещата на върха на НАТО в покрайнините на Мадрид, международни служители и журналисти с объркване видяха, че на първо място в менюто на ресторанта има „Руска салата“, съобщи Ройтерс.

Блюдото от грах, картофи, моркови и майонеза е в менюто на испанските ресторанти, но преди срещата на върха, на която се очаква Русия да бъде обявена за заплаха за сигурността в новата стратегическа концепция на алианса заради нахлуването ѝ в Украйна, присъствието на руската салата в менюто предизвика недоумение.

Джонсън: Ако Путин беше жена, нямаше да нападне Украйна

Руска салата на среща на върха на НАТО? Малко съм изненадан от този избор на ястие“, заяви журналистът Иняки Лопес пред испанска медия „Ла Секста“.

По-дипломатична мисъл е била приложена към менюто, сервирано на министрите на отбраната и външните работи на банкет в бароковия дворец Санта Крус в центъра на Мадрид днес вечерта.

Хосе Андрес, испанският шеф-готвач, който участва в поредицата на Нетфликс „Chef's Table“, който координираше менюто, поднесе класическите тапас, но добави „доматени кнедли" и прекръсти блюдото на „украинска салата“, пише БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама