Airbnb въведе пълна забрана за партита

10:26, 29 юни 22 / Свят 25 947 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Airbnb обяви пълна забрана за партита, съобщава CNBC. Преди две години, в началото на пандемията, компанията за краткосрочно отдаване на имоти въведе временно ограничение. Сега са забранени завинаги „разрушителни партита и събития“, които включват публични покани. „Къщите за парти“, които хората резервират за големи събития само за една нощ, също ще останат забранени за постоянно.

Компанията наложи забрана за парти къщи и въведе няколко функции за безопасност през 2019 г., след като петима души бяха убити при стрелба в едно от резервираните жилища. През 2020 г. Airbnb въведе забрана за всички страни, тъй като пандемията удари бизнеса на компанията.

14 млн. лв. от наеми в Airbnb са изкарали собственици на имоти у нас

Airbnb каза, че откакто прилага политиката си от август 2020 г., наблюдава спад от 44% в сравнение с предходната година в процента на докладите за партита. „Временната забрана се оказа ефективна и днес ние официално кодифицираме забраната като наша политика“, каза компанията в публикация в блога си.

Заради начина на работа на фирмите за краткосрочно наемане, те не винаги могат да спрат провеждането на партита. Понякога гостите могат сами да се регистрират в отдалечени имоти, докато собственикът отсъства, и да поканят толкова хора, колкото искат.

Компанията каза, че гостите, които се опитват да нарушат правилата, ще се сблъскат с последствия, вариращи от спиране на акаунта до пълно премахване от платформата. През 2021 г., например, повече от 6600 гости бяха спрени от Airbnb заради нарушаване на забраната за организиране на партита, пише „Сега“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама