Германия конфискува три кораба за втечнен газ на „Газпром“

10:38, 03 юли 22 / Свят 25 2318 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Германия конфискува три танкера за втечнен природен газ на „Газпром“, съобщи „Маркет инсайдер“, тъй като Европа е изправена пред енергийна криза.

Dynagas LNG Partners“ съобщи, че контролът на Германия над корабите ще продължи „за неопределен период от време“. Два от корабите, „Амур“ и „Об“, бяха наети от „Газпром“ до 2028 г. Третият кораб, „Чиста енергия“, до 2026 г.

Германия пое контрола над германското подразделение на „Газпром“ през април, за да гарантира енергийните доставки след нахлуването на Русия в Украйна. Оттогава „Газпром Германия“ е преименувана на „Securing Energy for Europe“.

Миналата седмица Берлин обмисли експроприиране на части от руския газопровод „Северен поток 2“, които са на територията на Германия, и свързването му с LNG терминал. Втечненият природен газ, особено с произход от САЩ, е в голямо търсене, докато Европа търси алтернативи на руската енергия.

Ситуацията в Европа остава тежка

Миналия четвъртък германският министър на икономиката Робърт Хабек обяви, че страната вече е във фазата на „тревога“ на своя план за извънредни ситуации с газ, сигнализирайки, че предприятията и домакинствата трябва да намалят потреблението и че правителството предвижда дългосрочен риск от недостиг на доставки. А във вторник изпълнителният директор на Международната енергийна агенция „Фейт Бирол“ каза пред „Bloomberg“, че Европа трябва да бъде готова да ограничи потреблението си на природен газ с до 30%, ако Русия напълно спре доставките, пише „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама