Военното разузнаване: Служим само в името на националните интереси

14:11, 04 юли 22 25 1392 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Недопустими са внушенията от последните два дни в предаванията „120 минути“ по bTV и „Денят започва“ по БНТ, че „военното разузнаване не работи в интерес на България“.

Без да се базира на доказателствен материал, подобно изказване уронва престижа, накърнява достойнството и подлага на съмнение безспорния професионализъм на военните разузнавачи от не едно поколение, заявиха в позиция до медиите от Военното разузнаване.

Мирчев: Едни от най-високопоставените хора в България са руски шпиони

Службата визира изказвания на депутата от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. Той изрази мнението, че българските служби са пробити и в тях има хора, които не работят за България. Като проблемни определи Държавната агенция „Разузнаване“ и Военното разузнаване. И даде пример с „Капитан Андреево“, където е имало сигнали за контрабанда, но службите не са направили нищо. Мирчев подчерта, че ако ДБ са в управлението ще настояват за категорична реформа в тези служби.

С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители на най-старата българска разузнавателна служба, които служат в името на националните интереси.

Служба „Военно разузнаване“ изпълнява задачите си в пряка координация и тясно сътрудничество с разузнавателната общност на НАТО и ЕС, като приносът й е високо ценен.

Военното разузнаване ще продължи дейността си на стратегическо ниво съгласно Закона за военното разузнаване и ще защити авторитета и достойнството на своите служители, като сезира компетентните органи за изясняване на ситуацията“, заявиха от разузнаването.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама