Дъжд и гръмотевици на много места в страната 

07:00, 07 юли 22 25 1124 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето остава дъждовно. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Температурите навсякъде ще се понижат. Преобладаващите максимални ще бъдат между 25° и 30°. 

Над Черноморието облачността купеста и купесто-дъждовна ще е често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 26°-29°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в западната половина от страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Над масивите от Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.                          

В петък към страната ще приближи, по-късно и ще преминава още едно атмосферно смущение. Над западните райони още сутринта ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд вече на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Над Източна България през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен вятър от изток-североизток и все още високи температури. В събота в много райони из цялата страна ще има валежи и гръмотевици. На места явленията ще са интензивни, възможни са и градушки. Вятърът ще е от северната четвърт, в западната половина от страната слаб до умерен, в източната - умерен до силен. Температурите навсякъде ще се понижат и максималните ще са от около 20° по високите полета на Западна България до 27°-28° на места в Източна, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама