Зеленски доволен от мощното действие на оръжията на Запада

09:05, 07 юли 22 25 1520 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Най-накрая се усеща, че артилерията от Запада - оръжията, които получихме от нашите партньори - започна да действа много мощно. Нейната точност е точно такава, каквато е необходима. Нашите защитници нанасят забележителни удари по складове и други обекти, които са важни за логистиката на окупаторите“, посочи той в традиционното си нощно обръщение, пише news.bg.

Зеленски отбеляза, че в момента украинските войски напредват в южната част на страната, по-конкретно в Херсонската и Запорожката област.

Той бе категоричен, че Киев няма да отстъпи никаква част от земята си на Москва и че „цялата суверенна територия на Украйна ще бъде украинска“.

За първи път от началото на войната Русия ще изпрати външния си министър Сергей Лавров на срещата на Г-20, която започва днес в Индонезия, въпреки съпротивата на други страни от групата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама