ИТН обвини Петков, че бил създал корупционна среда в МРРБ

17:54, 07 юли 22 / Политика 25 1322 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Премиерът в оставка Кирил Петков е издал заповед всяко разплащане или поемане на задължения над 900 000 лв. от страна на МРРБ, АПИ, „Автомагистрали“ и „Български ВИК холдинг“ да минава първо през оперативно съвещание в Министерския съвет. Това обяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който изтъкна, че това решение е незаконно. Той съобщи, че от МРРБ ще го обжалват. 

„Кирил Петков все говори за борба с корупцията и обвинява останалите, че са корумпирани - правеха отвратителни намеци в тази посока към МРРБ. Неговото бяха само думи, сега ще ви кажа факти - как Кирил Петков еднолично е създал корупционна среда в МРРБ и всяка фирма е притисната, заяви Тошко Йорданов на брифинг в кулоарите на парламента. 

Според ИТН решението на Петков ограничава почти изцяло дейността на АПИ, където повечето разплащания са големи. Тошко Йорданов твърди, че Петков е сложил „свой“ зам.-министър, който да разрешава плащанията на определени фирми - за сметка на други

Йорданов каза, че сега пътните фирми са принудени да ходят при шефовете на съответната комисия, която е под шапката на вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев, за да се уговарят да си получат парите. Тошко Йорданов е на мнение, че когато определена фирма има договор, за да извърши дадена дейност, тя трябва да си получи парите. 

Той призова медиите да разследват в кои фирми са работили двамата новоназначени зам.-министри на МРРБ - Ивайло Стайков и Александър Стоянов. Лидерът на групата на ИТН намекна, че въпросните фирми имат общо със старите схеми за източване“ на парите от МРРБ.

„Когато някой говори за корупция или задкулисие, дали не е точно той човекът, който го прави? Кирил Петков назначава хора със съмнително минало и им дава да извършват плащания в нарушение на закона, заяви Тошко Йорданов, цитиран от offnews.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:12, 08 юли 22

Станахте много загрижени след поразиите които направихте на хората пропиляни 3 парламента и мизерия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама