Три оспорвани песни на Майкъл Джексън са премахнати от стрийминг платформите

19:35, 08 юли 22 / Култура 25 2678 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Три песни на Майкъл Джексън, които са в центъра на дългогодишен спор за истинската самоличност на техния изпълнител, са премахнати от стрийминг платформите, предаде Франс прес, позовавайки се на „Сони Мюзик“ и  наследниците на покойния певец.

„Breaking News“, „Monster“ и „Keep Your Head Up“ са включени в компилацията „Michael“, издадена през 2010 г. - година и половина след кончината на Краля на попа. 

Някои фенове твърдят, че вокалите в тези парчета всъщност са на американския певец Джейсън Малачи, което от „Сони Мюзик“ отричат. 

Звукозаписната компания и притежателите на правата обясниха, че са решили да изтеглят тези песни, тъй като това е „най-лесният и най-добрият начин дебатите около тях да бъдат загърбени завинаги“.

Решението няма нищо общо с автентичността на заглавията, увериха те в съвместно изявление. Останалите седем песни от компилацията остават достъпни в стрийминг платформите, съобщи БТА. 

Поглед назад: Безсмъртният крал на поп музиката

„Michael“ е представен като албум, включващ неиздавани песни, върху които се твърди, че поп певецът е работил през 2007 г. Някои негови заклети фенове обаче и дори членове на семейството му изразиха своите съмнения, което принуди „Сони Мюзик“ да защити автентичността на гласа.

Според сайта Ти Ем Зи Джейсън Малачи признава фактите в публикация във Фейсбук през 2011 г. По-късно мениджърът му заявява, че публикацията е фалшифицирана.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама