ДБ с идея за технократски кабинет

18:47, 08 юли 22 / Политика 25 1521 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ако получим третия мандат за кабинет, бихме търсили различна формула, която да елиминира факторите на лоша комуникация, липса на доверие, обяви пред БНТ съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов.

Според него, би могло да се излъчи кабинет, който да не е толкова политически. Да се фокусираме малко повече върху задачите и не толкова върху парцелирането на министерствата. Ако ни бъде даден мандат, ще поканим всички формации от сегашното управление да излъчат свой преговорен екип, с който да разговаряме, уточни той.

Със сигурност трябва принципът на компетентността и доверието да мине на преден план при определянето на министрите. Тогава може би ще стане възможно следващите няколко месеца да има управление. Ако сме умерени и рационални, мисля, че бихме могли да намерим път напред, допълни Иванов.

Страната ни няма време за още едни избори, каза още Христо Иванов в ефира на bTV. Ако погледнем чисто партийно, вероятно за всички нас е по-добре. Социологията показва нарастваща подкрепа и за нас, и за ПП, и за БСП. Но страната няма време“. 

Асен Василев върна неизпълнен мандат на президента

По думите му страната ни има реална възможност да направи крачка към приемането на еврото и Шенген. Това е периодът, в който трябва да стартираме усвояването на Плана за възстановяване, да се справим с инфлацията и енергийната криза. 

Ако третият мандат отиде при тях първо ще се направи една декларация, която да установи в НС дали има подкрепа за националните приоритети. И чак тогава ДБ ще се опита да състави кабинет, обясни още Иванов.

Според него е по-добре да се мисли в посока на технократски кабинет, а партиите да се отдръпнат по-назад.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 20:53, 08 юли 22

Демократична България всякакви дивотии ще измислят, само и само да са във властта и да падат облаги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама