И шофьорските курсове поскъпват

11:06, 10 юли 22 25 1493 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Цените на шофьорските курсове са се увеличили с около 150 до 200 лева заради високите цените на горивата, отчитат от бранша. Наблюдава се и отлив на курсисти, предаде БНР.

Повишението на цените на шофьорските курсове е довело до спад с около 20% на желаещите да се обучават за книжка, заявиха от автошколите.

Повишението на разходите за гориво, по-високите цени за сервизно обслужване, поскъпването на стоките с 20-30%, цената на електроенергията, както и повишаването на заплатите на инструкторите, са довели и до по-високи цени на курсовете.

„В момента има лек отлив, може би, хората се колебаят, ако са притеснени финансово дали точно сега да започнат курс. Вече цена под 1000 лв. за шофьорски курс не може да стане – някои фирми са вече на 1200 лв.“, коментира управителят на СБА-Лозенец Ивайло Славков.

Има и школи, които са повишили цените са обучение, но нереално малко, предупреждава Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България":

„Компенсират цената от недаване на целия брой часове. След направения анализ констатираме, че ще има фирми, които няма да издържат и ще бъдат принудени да затворят“. 

***

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама