Шофьор с рекордните 5.11 промила алкохол е задържан в София

08:04, 13 юли 22 25 1763 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Шофьор с 5.11 промила алкохол е задържан във вторник вечерта в столицата. Провинението е абсолютен рекорд за столицата.

33-годишният мъж е дал положителна проба и за канабис. Той е арестуван, като това се е случило в района на бул. „България“ и столичното Околовръстно.

Автомобилът е бил спрян, защото е изглеждал съмнителен, съобщи пред bTV инспектор Виден Димитров от Пътна полиция.

„От няколко дни тече специализирана полицейска операция на територията на столицата. Във връзка с нея има засилена проверка на автомобили. Автомобилът беше спрян за проверка, защото беше видимо съмнителен. При извършените проби за алкохол и наркотични вещества и двете се оказаха положителни. Водачът е с наличие на алкохол в издишания от него въздух 5.11 промила. Наркотичните вещества, които се оказаха положителни, са канабис”, каза още инспектор Димитров.

Шофьорът до последно е отричал да е употребявал алкохол или наркотични вещества, допълни инспекторът. 

Първоначалната информация е показала, че няма неплатени глоби и фишове за скорост. Регистрационните номера на автомобила са свалени.

Заловените с наркотици повече от тези с алкохол

Акцията на КАТ стартира след като правителството „Петков“ обяви война на рецидивистите по пътищата, а повод стана тежката катастрофа с две жертви, предизвикана от Георги Семерджиев.

Започва мащабна полицейска акция срещу дрогираните шофьори

„За последните няколко дни имаме стряскаща статистика за нарушения на пътя при специализираната полицейска операция. Има над 20 души, заловени с наркотици, има и над 20 отказа за наркотици – тези, които са отказала също са употребили наркотици. Наркотиците са повече от алкохола“, уточни тази сутрин шефът на КАТ-София Тенчо Тенев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама