Семерджиев ще получи още едно обвинение

08:51, 13 юли 22 25 1610 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

До дни на Георги Семерджиев, заподозрян за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, ще бъде повдигнато ново обвинение. То ще бъде за притежание на наркотици, тъй като в колата му е открит амфетамин. Това заяви зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров.

Георги Семерджиев се оплака пред съда, че е бил отвлечен

Към момента мъжът има три обвинения – за катастрофата и смъртта на двете жени, за шофиране след употреба на наркотици и за използване на фалшива шофьорска книжка. Очаква се в четвъртък апелативният съд в София да реши окончателно дали той да остане в ареста. От думите на Тодоров се разбра, че по време на това заседание ще бъдат предоставени подробности за новото обвинение.

Защо взеха кръвна проба от Семерджиев 30 часа след задържането му?

„Още нямаме резултат от назначената кръвна експертиза, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива“, посочи Тодоров в ефира на БНТ. Назначена е втора експертиза. Ако се окаже, че самият Георги Семерджиев е бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 години, уточни той.

Инцидентът със Семерджиев предизвика огромен скандал след като се оказа, че той е с десетки нарушения на пътя, осъждан е и е обвиняем по друго дело. Въпреки това обаче се е придвижвал безпроблемно с фалшивата си швейцарска книжка, на която бе обърнато внимание едва след катастрофата.

Отстраниха от длъжност полицайката, помогнала на Семерджиев

Има и сериозни подозрения, че полицаи са му помагали да се укрие. След удара вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че в колата му е била полицайката от Първо РПУ в столицата Симона Радева. Тя бе отстранена от длъжност и срещу нея започна дисциплинарно производство. Нова телевизия съобщи, че Радева е получавала по 2 хил. лв. месечно, за да пази Семерджиев от проверки. Заподозрени са и други полицаи, за които се смята, че са дали на шофьора стълба, с която е влязъл в апартамента си, тъй като си изгубил ключовете при катастрофата, припомня Mediapool.

Според следователя Тодоров към момента няма доказателства, че Радева е била в колата на Семерждиев. Доказано е обаче, че тя и още двама служители са му помагали да се укрие, обясни той.

Прокуратурата вече обяви, че е образувала дело за евентуален полицейски чадър. Засега обвиняеми няма. Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни постановения и не му е връчено нито едно. Учудващо е, че от 10-11 юни той се издирва след шофиране в „Студентски град“ с притежание на наркотици, а ние го намерихме за половин час“, коментира Тодоров.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама