TikTok въвежда ограничение на възрастта

13:22, 13 юли 22 / Свят 25 1617 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-бързорастящата социална мрежа в света TikTok - най-после ще ограничи гледането на някои видеа за лица под 18 години, съобщи Клуб Z, като се позова на Engadget.

Рейтинговата система, която ще наподобява тази за филмите, ще се появи в „следващите седмици“ - а платформата работи по нея от февруари.

Когато бъде въведена, тийнейджърите между 13 и 17 г. - защото поне на хартия под тази възраст децата нямат право да създадат акаунт - ще виждат на някои клипове съобщение, че има ограничения за възрастта им.
 

Това ще включва дори клипове, които съдържат сцени от хорър филми. Засега не е ясно как точно ще работи системата, кога и дали ще има различни нива (до 14 години, до 16 и пр.).

Платформата за кратки клипове ще трябва скоро да се бори в съда срещу обвинение - че е виновна за разпространяването на т.нар. blackout challenge, „предизвикателство“, при което деца си причиняват припадък. Няколко родители в САЩ твърдят, че децата им са починали, след като са видели „предизвикателството“ на платформата и са го пробвали.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама